OCELIO

OCELIO

02-952, Warszawa, Wiertnicza 70

Maca pieczywo

Polska marka Ocelio zajmuje się produkcją i dystrybucją (na rynku krajowym oraz międzynarodowym) produktów spożywczych niezawierających glutenu. Oferta jest skierowana do osób chorujących na celiakię oraz z nietolerancją glutenu. Warto wspomnieć, że większość dostępnych w sklepie artykułów może być również spożywana przez osoby z nietolerancją laktozy i wegetarian. Firma dysponuje nowoczesnym zakładem produkcyjnym oraz sprowadza surowce z Europy, Azji i Ameryki.

Cały asortyment z żywnością bezglutenową został podzielony według następujących kategorii:

  • produkty sypkie i makarony (gnocchi, ryż, musli i płatki, cukier trzcinowy),
  • mieszanki piekarnicze i mąki (m.in. mieszanki z mąką gryczaną, do wypieku pieczywa),
  • napoje roślinne (sojowe, owsiane, migdałowe, ryżowe),
  • przekąski i słodycze (krówki mleczne, chipsy warzywne, pieczywo maca, wafelki),
  • artykuły spożywcze bio.

Na blogu można zapoznać się z poradami oraz gotowymi przepisami na bezglutenowe dania (m.in. zapiekanki makaronowe, ryż bio z owocami).

Copyright 2025 Carbonengineering.pl - wszelkie prawa zastrzeżone